Hírek

2010.02.10. 13:15

Megtalálták a válság ellenszerét?

A Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségét is magába foglaló BUSINESSEUROPE napirendet állított fel az Európai Unió számára a 2010 és 2014 közötti időszakra vonatkozóan annak érdekében, hogy az európai gazdaság valóban növekedési pályára állhasson. A szervezet szerint a válságból a piacgazdaság alapvető értékeihez való visszatérés segítségével lehet kijutni.

Világgazdaság Online

Go for Growth, azaz előre a növekedésért – ez a mottója az Európai Unió számára a BUSINESSEUROPE és tagjai által elkészített napirendnek. Európa legbefolyásosabb munkaadói érdekképviseleti szervezete – amelyben Magyarországot a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége képviseli – szerint az elmúlt két évben kiteljesedő pénzügyi és gazdasági világválság sok kérdést vetett fel a piac működésével, az államnak a gazdaságban tett szerepével és a vállalatok társadalmi hozzájárulásával kapcsolatban, és főként az Európai Unió számára kulcsfontosságú, hogy ezekre milyen válaszokat ad.

Az elkészített napirendben a gazdasággal és társadalommal, a fenntartható felépüléssel, a vállalati lehetőségekkel, a foglalkoztatás fellendítésével, valamint a vállalkozó szellem kiteljesülésével kapcsolatos ajánlások találhatók. Kiindulópontja, hogy vissza kell térni a piacgazdaság alapvető értékeihez (pl. jutalmazni kell a munkát és a termelési beruházást, biztosítani kell a piaci érték átláthatóságát, védeni és fejleszteni a szellemi tulajdonjogokat, tiltani a versenytorzítást), de emellett továbbra is prioritást élvez a klímaváltozás elleni küzdelem, hiszen az európai vállalatok ezen a téren már jelentős tapasztalatokat szereztek, amit kiválóan lehet hasznosítani a szakpolitikák kidolgozásánál.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva