Hírek

2010.02.21. 09:48

Munkában az állásügynökök - Januárban 337 üres álláshelyet találtak

Közel 350 álláshelyet tártak fel januárban az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) úgynevezett állásügynök projektje keretében – mondta Lőrincz Leó, a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH)Foglalkoztatási és Szolgáltatásfejlesztési Főosztályának vezetője az MTI-nek.

MTI Eco

Az állásügynök projekt a Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében valósul meg, tervezett költségvetése 100,4 millió forint. Régiónként két mobil állásügynök dolgozik, legfontosabb feladatuk az üres álláshelyek feltárása, a munkáltatók tájékoztatása a regionális munkaügyi központok által nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásokról, a foglalkoztatást elősegítő támogatásokról.

A programtól azt várják, hogy az állásügynökök 2010-ben több mint 3.300 üres álláshelyet tárnak majd fel.

A projekt célja olyan mobil állásügynökök munkába állítása, akik bekapcsolódva az állami munkaügyi szervezet tevékenységébe megfelelő információval és technikai háttérrel rendelkeznek ahhoz, hogy a munkaerőpiaci igények és lehetőségek összehangolásában aktívan részt vegyenek. A program ideje alatt az állásügynökök több olyan munkáltatót keresnek meg, akik jelenleg vagy a közeljövőben létszámbővítést, vagy csak munkahelymegőrzést terveznek.

Itt megtudhatja, hogy a januárban feltárt 337 üres álláshelyből, mennyi volt szakmunkás, ügyintézői vagy vezető munkakör

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva