Hírek

2010.02.15. 12:51

Nagy magyar korruptivity

A vasárnapi Szólás Szabadságában egy játék apropóján véresen komoly kérdéseket feszegettek

Világgazdaság Online

Szimbolikusan, egy játszmán keresztül mutatta be tegnap a legnagyobb magyar társasjáték, a korrupció helyzetét a Szólás Szabadsága. Fodor István, a Bölcsek Tanácsának tagja, Hack Péter büntetőjogász, volt liberális politikus és Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék volt elnöke kommentárokkal színesített játszmája több tanulsággal is szolgált.

Szinte nincs olyan színtere a mai magyar gazdasági és politikai életnek, ahol ne lenne jelen a korrupció. Ezt hivatott plasztikusan bemutatni a Korruptivity elnevezésű játék is, amelyet az nyer meg, aki a legtöbb hatalmi pontot gyűjti. A hatalom megszerzéséhez a játékban is egy üzleten/ügyleten keresztül vezet az út, olyanon, mint például a privatizáció, a telekspekuláció, vagy az autópálya-építés. A játékban mindenki eladó, de a hatalomra törekvőknek meg kell őrizniük a látszatot, vagyis a népszerűséget. Ugye ismerős a szituáció? Mindenesetre a játékosoknak ismerős volt.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva