Hírek

2010.02.03. 08:35

Negyedével nőtt a gázfogyasztás a hideg miatt

A hideg miatt napi átlagban 15 millió köbméterrel, 25 százalékkal nőtt a földgázfelhasználás, de a tárolókban bőven van gáz – közölte a FGSZ Földgázszállító Zrt. és az E.ON Földgáz Storage.

MTI

Az E.ON szóvivője, Kutas István elmondta, hogy mintegy hárommilliárd köbméter földgáz van az E.ON Földgáz Storage kereskedelmi tárolóiban. A korábbi információk szerint a biztonsági stratégiai tároló is tele van, ami 1,2 milliárd köbméter tartalékot jelent.

Az FGSZ azt közölte, hogy például január 13-án, amikor mínusz 0,8 fok volt a napi középhőmérséklet 58,3 millió köbméter földgázt használtak fel Magyarországon, január 25-én a mínusz 7,4 foknál a fogyasztás már elérte 71,8 milliót.

Az idei csúcsfogyasztás még jócskán elmarad a korábbiaktól. Az eddigi legmagasabb fogyasztás Magyarország egyetlen napon 90 millió köbméter volt mínusz 12,8 fokos napi középhőmérséklet mellett. Az idén egy alig "melegebb", 0,3 fokkal enyhébb középhőmérsékletű napon a fogyasztás csak 74 millió köbmétert tett ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva