Hírek

2010.02.08. 08:30

Orbán: a Fideszben munkát osztanak, pozíciót nem

A Fidesz nem lép szövetségre a Jobbikkal – tette egyértelművé a párt elnöke a Magyar Televízió reggeli műsorában. Orbán Viktor beszélt arról is: rajtuk biztosan nem fog múlni, hogy kettős állampolgársághoz jussanak a határon túli magyarok.

MTV

Amit mondok, az nem légből kapott, nem abszurd: a rendszerváltás idejéhez képest másfél millió munkahellyel lett kevesebb, félmillió azóta visszaépült, de egymillió még mindig hiányzik. A Fidesz ezt szeretné megteremteni lehetőleg tíz éven belül, ez 1990-ben már sikerült – jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke a Magyar Televízió Ma Reggel című műsorában.

 
Magyarországon több kis- és középvállalkozásra van szükség, tőkéjüknek növekedni kell, ha ez párosul egy kelet felé nyitással, ha a keleti piacokra is betesszük a lábunkat, az egy védettebb állapotot jelent. Nem lesz az, hogy ha valaki nyugaton eltüsszenti magát, mi rögtön beteget jelentünk – mondta az ellenzéki vezető - hangsúlyozta Orbán.

 
Orbán leszögezte: a kormány, a jegybank és a felügyelet együtt idézték elő, hogy Magyarország idáig jutott. A kormány azonban nem mozdíthatja el ezen intézmények vezetőit, azok ugyanis kötött mandátummal rendelkeznek.

 
A Fideszben csak munkát osztanak, pozíciót sosem – válaszolt a Fidesz vezére arra a kérdésre, hogy szánna-e szerepet kormányában Surányi Györgynek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva