Hírek

2010.02.21. 18:30

Romagyilkosságok: elkészült az érintett falvak kiürítési terve

Már elkészült a romagyilkosságok és támadások helyszínein lefolytatásra váró bizonyítási eljárásokra vonatkozó rendőrségi terv, amely részletesen taglalja, hogy az előzetes letartóztatásban lévő négy férfit hogyan szállítják majd a településekre, illetve hogyan oldják meg az eljárások során az érintett falvak részleges és teljes kiürítését - értesült a RomNet rendőrségi forrásból.

RomNet

A lap úgy tudja, a rendőrség csak akkor tárja a tavaly augusztus 21-én elfogott, és azóta előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottak elé a gyanúsítás alapjául szolgáló bizonyítékok összességét, ha már lezajlottak a helyszíni bizonyítási eljárások is.

A RomNet információ szerint egyéb megfontolások alapján csak az országgyűlési választások után, feltehetően májusban, Galgagyörkön tartják az első helyszíni bizonyítási eljárást. Azért választották ezt a helyszínt, mert 2008. július 21-én itt kezdődött fegyveres és Molotov-koktélos támadássorozat, amelyet az eddigi bizonyítékok szerint nyolc másik olyan támadás követtet, amelyek az előzetes letartóztatásban lévő férfiakhoz köthetők, és ezek során hat ember életét vesztette.

Magát megnevezni nem kívánó rendőrségi forrásból a RomNet úgy értesült, a rendőrség a helyszíni bizonyítási eljárásokat az alapján osztályozta, hogy miként tudják biztosítani a településeken a rendet, a gyanúsítottak testi épségét, illetve az eljárás sikerességét, így a kilenc helyszín közül van olyan is van, ahol ezt az eljárást nem tudják majd megoldani.

Ahhoz, hogy sikeresen tudják ezeket a nyomozástechnikai lépéseket végrehajtani, részben, vagy teljesen ki kell üríteni az érintett településeket, így kordonokkal és rendőrsorfallal zárják majd el több száz méter távolságban az egykori bűncselekmények helyszíneit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva