Hírek

2010.02.08. 09:22

Tölgyessy: Bokros akár meglepetést is okozhat

Az MSZP a jelek szerint nyugdíjaspárttá válik és ezzel teret nyit az mDF előtt a baloldalon - vélte Tölgyessy Péter.

MR1 - Kossuth Rádió

A Fideszben és a Jobbikban az a közös, hogy mindketten a szocialistákat ütik, ami ilyen nyolc év után teljesen érthető is – mondta Tölgyessy. Az MSZP most kétségbeesetten próbálja keresni a pozitívumokat, kampányában részben a Bajnai-kormány sikeres válságkezelésére épít, és egyértelműen a kádári kisembert célozza meg - mondta Tölgyessy Péter az MR1-Kossuth Rádióban.

Arra is figyelmeztetett, hogy a már most vesztesként viselkedő, magyarázkodó, védekező MSZP hiteles emberek híján nem hirdethet új kezdetet, így viszont nem igen tehet mást, mint, hogy előjön a régi, bevált populizmussal, és konkrét „jótéteményeket” ígér a választóknak.

Az MSZP ezzel a stratégiával egyre inkább egy nyugdíjas érdekképviseletté válik, nem tud már egyensúlyozni, nincs reformer, technokrata arca, így pedig utat nyithat a Bokros Lajos képviselte MDF előtt, amelynek szavazóközönsége akár még a tizenöt százalékot is elérheti – mondta Tölgyessy.

Bokros Lajost egy élő mítosznak nevezte, akit ugyanakkor folyamatosan rombolnak Dávid Ibolya alkui. Programja nem új, a régi elemek köszönnek vissza MDF-es színekben, és sok olyan erőteljes állítás is szerepel benne, ami alapján nehezen hihető, hogy ez egy kormányprogram, a cél azonban az alkotmányjogász szerint nem is feltétlenül ez, és ha Bokros Lajossal az MDF-nek mégis sikerül az áttörés, akár meglepetés is jöhet.

A Lehet Más a Politikáról az alkotmányjogász azt mondta, az egy „becsületes politikusokból” álló, igazi nyugatos, kapitalizmust tagadó, alternatív, zöld tömörülés, amelyből ugyanakkor az infrastruktúra, a jelöltállítási képesség mellett hiányzik az erő is, de annyira kellene a változás, hogy akár még ez a párt is célba érhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva