Hírek

2010.02.13. 18:38

Tragédiával kezdődött a téli olimpia

Gyásszal kezdődött a vancouveri téli olimpia: a megnyitó előtti órákban edzésbalesetben elhunyt Nodar Kumaritasvili grúz szánkós. Az egyik kanyarban, körülbelül 145 kilométeres óránkénti sebességgel, kirepült a pályáról, egy oszlopnak csapódott, s már nem tudták megmenteni.

BAMA

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság úgy határozott, hogy a tragikus baleset ellenére megtartják a szánkóversenyeket. A halottkém vizsgálata szerint a tragédiát nem pályahibák okozták, bár szombaton megemelték a jégcsatorna oldalfalát a kanyarnál.

Nodar Kumaritasvili pénteki tragédiája után szombaton úgy döntöttek a vancouveri olimpia szánkóversenyeinek szervezői, hogy az erősebb nem képviselői lerövidített pályán küzdenek majd meg az egyes szám érmeiért, azaz a férfiak is a nők számára kijelölt starthelyről indulnak neki a whistleri jégcsatornának. A rajt előtt két edzést bonyolítanak le.

A viadal magyar idő szerint vasárnap 2 órakor kezdődik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva