Hírek

2010.02.04. 13:55

Újabb hiba az Internet Explorerben

A múlt hónapban nyilvánosságra hozott hiba után, amelynek segítségével kínai hackerek feltörték többek között a Google rendszerét, a Microsoft most újabb biztonsági rést fedezett fel a böngészőjén.

Telegraph - Világgazdaság Online

A most nyilvánosságra hozott programhibát kihasználva a hackerek egy weboldalra történő kattintás segítségével rosszindulatú kódot telepíthetnek, és így hozzáférhetnek a számítógépen tárolt adatokhoz – írja a Telegraph a Microsoft közlése alapján.

A hibát felfedező biztonsági szakértők nem hozták nyilvánosságra a biztonsági réssel kapcsolatos részleteket, amíg a Microsoft nem adja ki biztonsági javítását. Redmond jelenleg dolgozik a probléma elhárításán és a cég illetékese szerint jelenleg nem túl magas a biztonsági kockázat a felhasználók számára.

A Sophos információbiztonsági cég szakértője szerint viszont a hackerek könnyen kiaknázhatják ezt a lehetőséget. Csak a Windows XP felhasználóit veszélyezteti a böngésző hibája, a Microsoft a hálózati protokoll lezárása (network protocol shutdown) funkció bekapcsolását javasolja az érintetteknek. Az Internet Explorer 7-es és 8-as verzióját védett üzemmódban használók nincsenek veszélyben, csakúgy, mint a Vista vagy Windows 7 operációs rendszerben dolgozók.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva