Hírek

2010.02.11. 14:53

Zsebre bírságoltak az álellenőrök

A több üzletet is érintő álellenőrzés során az egyik bejelentő elmondása szerint két fiatalember úgy végzett ellenőrzést üzletében, hogy az NFH Közép-magyarországi Regionális Felügyelőség munkatársainak adták ki magukat - tájékoztatott a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.

NFH

A bejelentő leírása szerint az együk köpcös testalkatú volt és hosszú fekete télikabátot viselt, a másik magas, 180 cm körüli, szőke hajú, bajuszos, kecskeszakállas férfi volt. Mindkét férfi határozott fellépésű, jól öltözöttnek tűnt.

Az álellenőrök azt a tájékoztatást adták, hogy a fogyasztóvédelmi hatóságtól jöttek ellenőrizni, az igazolványukat azonban nem látható módon mutatták meg. Az eladótérben kezdtek el vizsgálódni, jegyzőkönyv kitöltésére is sor került. Közölték, hogy az eladótérben fellelt hiányosságok büntetési tétele hivatalosan magas lenne, de mivel első alkalommal történt szabályszegés, ezért helyszíni bírságot alkalmaznak.

Átadták a jegyzőkönyvet az eladónak aláírásra, valamint jelezték, hogy tegyen bele olyan összeget, amit gondol, és ezzel lezárulhat az ügy. Az „ellenőrzés” végeztével a jegyzőkönyvet nem adták át a kereskedő részére, majd bejelentették, hogy két hét múlva utóellenőrzést fognak tartani. A bejelentő véleménye szerint valószínűsíthető, hogy olyan üzletek eshetnek a csalás áldozatául, ahol megfigyelő kamera nincs felszerelve.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva