Hírek

2010.03.18. 10:41

A Jobbik miatt nem lesz meg a Fidesz kétharmada?

Utcai akciókra és még erőteljesebb kampány-áradatra lehet számítani a választásokig hátralévő időben – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ágh Attila. A politológus szerint a Jobbik-Fidesz duplapárti jelensége akadályozhatja meg a legnagyobb ellenzéki párt kétharmados győzelmét.

InfoRádió

A választásokig hátralevő napokban felerősödik a kampány, többek közt látványos utcai akciók is várhatóak, elsősorban az LMP és a Jobbik részéről – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Ágh Attila.

A politológus szerint arra nem érdemes fogadni, hogy a Fidesz egyszerű többséget szerez-e, az viszont már kérdéses, hogy meg lesz-e a kétharmados többsége, ugyanis van egy 15-től 25 százalékig terjedő szavazótábor, amely a Fidesz és a Jobbik között hullámzik.

A Fidesznek nem csupán a választói bázisának, hanem a szervezőinek egy része is átpártolt a Jobbikhoz néhány választókerületben, sőt a Jobbik korábbi Fidesz aktivisták gyakorlott segítségével gyűjtötte össze a kopogtatócéduláit – hangsúlyozta a politológus, hozzátéve: ez a duplapárt jelenség bonyolulttá teszi a helyzetet, és lehet, hogy ez gátolja meg a Fideszt abban, hogy kétharmados többséget szerezzen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva