Hírek

2010.03.11. 11:39

Energia Hivatal - Csak akkor szeretjük, ha olcsó a gáz?

Kell-e független MEH – teszi fel a kérdést a Világgazdaságban Felsmann Balázs. A Force Motrice Zrt. partnere szerint ha ez a „független” hivatal kizárólag kedélynyugtató, jó híreket mond, akkor igen. Ha függetlenségét arra használja, hogy kellemetlenül megmondja az igazságot akkor is, ha az nem népszerű, akkor politikusaink szívesen eltüntetnék a színről a független hivatalt, de legalábbis a vezetőjét biztosan lecserélnék egy olyan elnökre, aki jobban érti a „hazai sajátosságokat”.

Világgazdaság

Márpedig a Magyar Energia Hivatal (MEH) az utóbbi időben több ügyben is borsot tört politikai prominenseink orra alá. A szeptemberi elnökváltást követően a szervezet munkája egyre több területen kezd hasonlítani egy valódi független hatóságéhoz.

A hivatal korábban nem látott módon törekszik a transzparenciára: sajtóbeszélgetéseket szervez, honlapján rendszeresen frissülnek az információk, november óta havi piaci jelentést tesz közzé, amelynek már a puszta léte is irritáló azok számára, akik az átláthatóságot tekintik legfőbb ellenségüknek. Olaj volt a tűzre, hogy a hivatal egy olyan elemzést tett közzé a Podolák–Fónagy-féle, tavaly novemberi törvénymódosítással egy időben, amely szerint a kapcsoltan termelő erőművek 10 milliárd forintos indokolatlan többlettámogatásra tehetnek szert az elfogadott törvénymódosítás alapján.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva