Hírek

2010.03.22. 09:35

Gyanúsított jelöltek, akiknek összejött a 750 cédula

Nem indulhat a parlamenti választásokon független jelöltként Budaházy György. A terrorizmus elkövetésének gyanújával börtönben lévő férfinek ugyanis nincs 750 érvényes ajánlószelvénye.

Világgazdaság Online - Éber Sándor

A területi választási bizottság az időben leadott 831 szelvényből csak 640-et fogadott el. Az előzetesben lévő Budaházy mentelmi jogot kaphatott volna, ha nyilvántartásba veszik.

Az Országos Választási Bizottság független országgyűlési képviselőjelöltként nyilvántartásba vette Debrecenben Leinemann Zsoltot, a ScienNet-ügy jelenleg előzetes letartóztatásban lévő gyanúsítottját. Ügyvédei szerint a nyilvántartásba vétellel a jelölt mentelmi joga megnyílt, így föl kell függeszteni a büntetőeljárást ellene, és ki kell őt engedni az előzetesből. Leinemannt különösen nagy adóhiányt – 960 millió forint – okozó adócsalással gyanúsítják.

A vám és pénzügyőrség Földesi-Szabó László, az Egymásért Egy-másért Alapítvány elnökének mentelmi jogának felfüggesztését kezdeményezi, miután a férfit 225 millió forintos adócsalással gyanúsítják. Az ellene korábban milliárdos csempészet miatt indított eljárás már bírói szakban van. Földesi-Szabó a Magyarok Egymásért Szövetsége színeiben Pakson indul.

A cikk nem ért véget, lapozzon ide

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva