Hírek

2010.03.12. 15:04

Hét napos sztrájk a British Airwaysnél

A British Airways (BA) pilótáit tömörítő szakszervezet bejelentette: március 20. és 30. között hét napos sztrájkot tartanak és a munkabeszüntetések áprilisban is folytatódhatnak.

AFP - Világgazdaság Online

A Unite szakszervezet vezetője bejelentette: a munkabeszüntetésekre március 20-án, 21-én, és 22-én, valamint március 27-én, 28-án, 29-én és 30-án kerül sor.

Len McCluskey az AFP tudósítása szerint hozzátette: ígéretüknek megfelelően nem sztrájkolnak a húsvéti időszakban, de április 14-én követően újabb sztrájkba kezdenek, ha addig nem rendeződik a helyzet.

A British Airways alaptalannak nevezte a sztrájkot és hangsúlyozta, hogy a hét napos munkabeszüntetés jelentős gondot okoz majd a tavaszi időszakban repülő több százezer utasnak.

A Unite azért tiltakozik, mert a légitársaság bérbefagyasztást hirdetett meg a pilóták részére, kisebb személyzettel indítja a járatokat és a módosítások értelmében más kondíciókat alkalmaz az újoncokra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva