Hírek

2010.03.25. 14:13

Horror a pályán: mire képes egy korcsolya

Az NHL mérkőzések nemcsak remek, izgalmas mérkőzéseket hoznak, hanem súlyos baleseteket is.

zsj

Az egyik legvéresebb jelenet 1989-ben történt, amikor a Blues - Sabres mérkőzésen egy hazai támadásnál életveszélyesen megsérült a Sabres kapusa. Clint Malarchuknak a korcsolya átvágta az egyik ütőerét, kis híján elvérzett a jégen. A pályán szétterülő vér látványától a szurkolók közül többen sokkot kaptak, kilencen elájultak.

Hasonló szerencsétlen baleset történt 2008-ban a Florida - Buffalo mérkőzésen, ahol egy korcsolya elvágta a szlovák Richard Zednik nyakát. Olli Jokinen ütközött az egyik buffalói védővel és korcsolyával elvágta a mögötte érkező szlovák játékos nyakát. A támadó csúnyán megsérült, de még volt annyi ereje, hogy lekorcsolyázzon a jégről, hogy minél korábban kórházba kerülhessen.

Idén a Montreal-Ottawa mérkőzés sérült meg súlyosan a hazai csapat egyik játékosa. Travis Moen a palánk alatt összeütköztek Matt Cullennal, ám olyan szerencsétlenül ért földet, hogy az ellenfél korcsolyája az arcába vágott. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva