Hírek

2010.03.12. 07:20

Itt a Fidesz lehetséges kormánynévsora!

A várakozások szerint májusban felálló Fidesz-kormányban Járai Zsigmondot a pénzügyminiszteri, Navracsics Tibort a közigazgatási-igazságügyi tárca élére, Varga Mihályt pedig a fontos szerepet játszó miniszterelnöki kabinet miniszteri posztjára szánja Orbán Viktor – értesült a hvg.hu.

hvg.hu

A portál úgy tudja Kövér László lehet a következő Házelnök, miután „Schmitt Pál nem szívesen jönne haza Brüsszelből”. A minden bizonnyal népes Fidesz frakció vezetését Szijjártó Péterre bízná Orbán Viktor.

A nemzetpolitika alakítása visszakerülne a miniszterelnöki kabinetbe. A belügyminiszteri posztot Pintér Sándor töltené be, aki a nemzetbiztonsági szolgálatok átszervezése után ez utóbbi területet is felügyelné. A külügyminiszter Martonyi János lenne. A Fidesz gazdaságpolitikájának meghatározó személyisége, Matolcsy György, gazdaság-stratégiai tárcát kapna.

Az oktatást, a kultúrát, az emberi jogi-kisebbségi kérdéseket és az egyházakkal való kapcsolattartást a mai oktatási és kulturális tárca helyén létrehozandó csúcsminisztériumból igazgatnák, Vezetésére eredetileg Lázár János hódmezővásárhelyi polgármestert szemelték ki, de ő, úgy mondják, nem vállalja a posztot. Orbán állítólag szívesen látna tudóst ezen a poszton: Tulassay Tivadarnak, a Semmelweis Egyetem rektorának, és Vizi E, Szilveszternek, a Tudományos Akadémia volt elnökének a nevét emlegetik. A közlekedési tárca ismét Fónagy János irányítása alá kerülne.

A többi szaktárca lehetséges miniszterjelöltjeiről itt olvashat

hvg.hu -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva