Hírek

2010.03.11. 07:40

Ki most a világon a leggazdagabb? Hol van már Gates!

Bill Gatest, a Microsoft alapítóját megelőzve Carlos Slim mexikói befektető lett a világ leggazdagabb embere - közölte szerdán a Forbes magazin, amely évről évre közzéteszi a legvagyonosabb személyek listáját.

MTI Eco

Slim vagyona tavaly 50 százalékkal 53,5 milliárd dollárra növekedett, míg az amerikai Gates "csak" 53 milliárd dollárt tudhat magáénak. Ez a második alkalom 1995 óta, hogy a szoftvercég alapító-elnökét letaszították a Forbes listájának éléről.

A főleg a telekommunikációs szektorban utazó Carlos Slim birtokában van Mexikó több nagy áruházlánca, ezenkívül szállodákat, éttermeket tulajdonol, és ugyancsak jelen van az olaj- és építőiparban. Befektetett az amerikai Saks luxusáruház-láncba és a The New York Times médiavállalatba is.

A harmadik helyen Warren Buffett befektető futott be 47 milliárd dolláros vagyonnal. A vezető hármas tavaly 41,5 milliárd dollárt szerzett vissza az egy évvel korábban, a globális gazdasági válságban elszenvedett 68 milliárdos veszteségükből.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva