Hírek

2010.03.22. 08:47

"Kőkemény terhelő vallomások" Hagyó ellen

Már legalább három „kőkemény terhelő vallomás” van a BRFK BKV-ügyekben eljáró nyomozócsoportjának birtokában Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes ellen - tudta meg a Népszabadság.

Népszabadság

A BRFK ezekre tekintettel már javasolta az ügyészségnek Hagyó mentelmi jogának felfüggesztését. Az ügyészség egyelőre nem látja kellően megalapozottnak a Hagyóval szembeni gyanút, ezért még további bizonyítékokat kért a nyomozóktól.

A parlament már nem ülésezik, s Hagyó mentelmi jogának felfüggesztéséért vélhetően már nem is hívná össze a házelnök. Mivel a BKV-botrány kirobbanása óta a mentelmi jogot biztosító képviselői mandátum kivételével Hagyó minden tisztségéről és képviselőjelöltségéről is lemondott, az új parlament megalakulását követően már országgyűlési engedély nélkül is kihallgatható és meggyanúsítható lesz.

Hagyó egyébként korábbi nyilatkozataiban már tagadta, hogy törvénytelen módon pénzt vett volna át bárkitől is. A rendőrségen az ügy egyes érintettjei – egyesek állítólag önmagukat is bűncselekménnyel vádolva – Hagyó ellen vallottak, s névtelenséget kérő források szerint más bizonyítékok is szólnak a volt főpolgármester-helyettes ellen.

A cikk itt folytatódik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva