Hírek

2010.03.10. 12:21

Meredeken felfelé ívelő karriert akar? Tanuljon a BKV-s Balogh Zsolttól!

Csaknem 52 millió forintot kapott bérén felül a BKV-tól a cégnél eltöltött 27 hónap alatt Balogh Zsolt - jelenleg hűtlen kezeléssel gyanúsított - egykori megbízott vezérigazgató, aki a minap a sajtóban elsőként "borított" és a BKV-s botrányok kapcsán korrupciót, pártemberekhez vándorolt pénteket említett – olvasható a Népszavában.

Népszava

A Népszava információi szerint Balogh Zsolt beruházási irodavezetőként kezdte meg karrierjét 2007 áprilisában, majd csaknem 100 nappal később, augusztusban már főosztályvezető lett: fizetése nem nőtt, viszont 180 százalék prémiumra lett jogosult.

54 nappal később műszaki vezérigazgató-helyettes lett. Akkortól megemelt bére mellé már 150+150 százalék prémium járt, valamint gépkocsi-használat, pótszabadság és életbiztosítás. Ebben az időben szerződése szerint 100 nap felmondási idő, 6 havi végkielégítés és 4 havi titoktartási pénz járt volna neki távozásakor.

2008 januárjától ismét módosítottak a szerződésén: a végkielégítés 12 hónapra nőtt, a titoktartási pénz 3 hónapi fizetésre csökkent. Újabb másfél hónap múlva megbízták a vezérigazgató helyettesítésével, amiért havi díj illette meg. Néhány hónapig így vezette a céget, majd Kocsis István, az új vezérigazgató szeptemberi hivatalba lépését követően általános vezérigazgató-helyettesnek nevezték ki, e posztján megőrizte korábbi fizetését.

Végül, csaknem egy évvel később, 2009 július elsején ért véget BKV-s pályafutása: munkaviszonyát közös megegyezéssel szüntették meg. Végkielégítést ugyan nem kapott, ám az eltöltött 27 hónap alatt különböző jutalom és prémium címén 51,8 millió forinthoz jutott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva