Hírek

2010.03.04. 16:21

Mire figyeljünk, ha ellenőrizni jön a VPOP?

Nemcsak az utólagos vámellenőrzések kapcsán, hanem a pénzmosás elleni szabályok betartásának ellenőrzése érdekében is tarthat cégeknél helyszíni ellenőrzési vizsgálatot a Vám- és Pénzügyőrség.

Világgazdaság Online

A cégek napi szinten találkozhatnak a VPOP különböző ellenőrzéseivel, amelyek mögött összetett hatáskörök és jogosítványok állnak – ezekkel pedig jó tisztában lenni.

A PricewaterhouseCoopers és együttműködő ügyvédi irodája, a Réti, Antall és Madl Landwell ennek érdekében szervezett kerekasztal-beszélgetést vállalati szakemberek és a Vám- és Pénzügyőrség képviselőinek részvételével.

Harc a pénzmosás ellen

„A Vám-és Pénzügyőrség 2007 decemberétől végzi a pénzmosás elleni küzdelemmel kapcsolatos tevékenységét. Az ellenőrzések célja a kezdeti időszakban sokkal inkább a figyelemfelkeltés, a prevenció volt, mintsem a bírságok kiszabása. 2010-ben azonban már szigorúbb ellenőrzések várhatók, mivel a törvényben meghatározott kötelezettségek betartása már sokkal inkább elvárható” – mondta dr. Simonka Gábor, a VPOP Pénzügyi Információs Osztályának vezetője.

Fontos tudni, hogy a pénzmosás elleni szabályozás nem csak a bankokra, biztosítókra és egyéb pénzügyi intézményekre vonatkozik, hanem például a kereskedőkre, ingatlanforgalmazókra, valamint kaszinók üzemeltetőire is.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva