Hírek

2010.03.24. 12:58

Olaszliszka: kártérítési pert indít a meggyilkolt tanár családja

Május elején tartják meg az első tárgyalási napját annak a kártérítési pernek, amelyet a Szögi-család indított az olaszliszkai lincselés nyolc elítéltje ellen - közöle a család jogi képviselője szerdán.

MTI

 Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután a feltételezések szerint - amit azóta az eljárás megcáfolt - elsodort egy kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg. A Debreceni Ítélőtábla tavaly novemberben meghozott, jogerős ítéletében társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt marasztalta el a lincselésben részt vevő nyolc vádlottat. Közülük hármat életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt. Összesen legalább 157 évet kapott a nyolc elítélt.
 
Helmeczy László közlése szerint a család képviseletében indított vagyoni és nem vagyoni kártérítés ügyében a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság május 5-ére tűzte ki az első nyilvános tárgyalást. A tárgyalásra alperesként, írásban idézte az emberölés ügyében jogerősen elítélt nyolc vádlottat, illetve felperesként a Szögi-család tagjait, továbbá jogi képviselőjüket - mondta az ügyvéd.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva