Hírek

2010.03.04. 10:38

Orbán: legyünk többen! A bankok ne spekuláljanak, hanem munkahelyet teremtsenek

José Manuel Barroso szerint az unió 27 tagállamának egy irányba kell húznia ahhoz, hogy a kontinens kilábaljon a válságból. Orbán Viktor szerint is európában is és nálunk is állandóságra van szükség, mert nem lehet átmeneti állapotban élni.

Világgazdaság Online

"Sokkal erősebb összefogásra van szükség hogy 2020-ig a szociális piacgazdaság eszközeivel, az európai gazdaságok újra stabilak legyenek - mondta az Európai Bizottság elnöke, az Európai Néppárt budapesti ülésén. Baroso hozzátette: stratégiai cél, hogy 10 év alatt 75 százalékkal növekedjen a foglalkoztatási szint, hogy a GDP 3 százalékát kutatás-fejlesztésre fordítsuk, és 20 millió alá szorítsuk az európai szegények számát.

Az EB elnöke után Orbán Viktor arról beszélt, hogy Európában is és Magyarországon is állandóságra van szükség, mert nem lehet állandóan átmeneti állapotban élni. "Legyünk egyre többen, és dolgozzunk minél többen Európában, ám ezt nem bevándorlással kell elérni " - fogalmazott a Fidesz elnöke. Szerinte is szociális piacgazdaság kell, amely a spekulációval és a pénzkapitalimussal szemben munkát és értéket teremt. Leszögezte: rá kell a bankokat arra venni, hogy a spekuláció helyett a munkahelyteremtést finanszírozzák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva