Hírek

2010.03.12. 11:17

Szekeres: nem a Jobbikkal vagyunk versenyben

Már az első jelentés után úgy döntöttem, hogy kivizsgáljuk a Honvédségnél felmerült visszaéléseket – nyilatkozta a Duna Televízió Hattól Nyolcig című műsorában Szekeres Imre honvédelmi miniszter. Döntését sem a választási kampány, sem az érintett tisztek rangfokozata nem befolyásolta. Szekeres az MSZP elnökhelyetteseként a parlamenti mandátumok huszonöt százalékának megszerzésével már elégedett lenne áprilisban.

Duna Televízió

A Honvédségnél kipattant visszaélésekről Szekeres Imre többek között azt mondta a Duna Televízió reggeli műsorában, hogy az Országgyűlés honvédelmi bizottságának adott tájékoztatása, úgy tűnik, kielégítő volt, mert ezt követően „abbamaradt a politikai kampány”.

Kijelentette: a vesztegetési ügyet a Katonai Biztonsági Hivatal tárta fel és ugyancsak ők szervezték meg a tettenérést.

A szocialista párt választási esélyeiről Szekeres Imre, a párt egyik elnökhelyetteseként azt mondta: bízik benne, hogy az MSZP a választásokon erős lesz, ami azt jelenti, hogy április után is „befolyással bír a dolgok menetére”, azaz érdemi ráhatása lesz az országban folyó ügyekre. Szekeres a mandátumok huszonöt százalékának megszerzésével már elégedett lenne.

Szekeres ugyanakkor visszautasította a felvetést, hogy pártja – a közvélemény-kutatások számai alapján – a Jobbikkal lenne versenyben. „A Fidesszel is versenyben vagyunk, hiszen az MSZP mindkét párttól eltérő elképzelésekkel bír”- érvelt a politikus.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva