Hírek

2010.03.16. 10:39

Szociális építőtábor indul Nagykanizsán

Új típusú szociális támogatást kínál, s ezzel a szociális bérlakásban élőkön segít, a polisztirolhab hőszigetelőanyag gyártásban piacvezető Austrotherm Kft.

Világgazdaság Online

A társadalmi felelősségvállalás új formájáról Kruchina Sándor, a cég szakértője tájékoztatott. A szociális bérlakásokban általában alacsony jövedelmű, nehéz helyzetű emberek élnek. Sokszor még a kis összegű bérleti díjat sem tudják kifizetni.

Ha akár csak egy hónapi bérrel megcsúsznak, könnyen belekerülnek az adósságspirálba, amiből önerejükből kikászálódni nagyon nehéz. Ezen próbál segíteni a nagykanizsai Szociális Építőtábor. Az elképzelés szerint az önkormányzati tulajdonú ingatlanok felújításán végzett munkálatokkal, a munka értékének beszámításával csökkenthetnék tartozásukat a lakók.

Az áprilisban induló felújításban lakók és önkéntesek, főleg egyetemisták, fiatalok vesznek majd részt. Munkájukkal az önkormányzati tulajdon értéke magasabb lesz, és ezt az értéknövekedést tudják majd a rossz szociális helyzetű bérlők lakbérhátralékaik kiegyenlítéseként jóváíratni. Fontos szempont, hogy a lakók tehessenek valamit magukért, a környezetükért.

Mivel a háztartások energiaigényének nagy részét, 56 százalékát, a fűtési költség teszi ki, ezért is elengedhetetlen, hogy ezek a házak jól szigeteltek legyenek. A tervezett hőszigeteléshez az Austrotherm Kft. is hozzájárul, és kedvező áron biztosítja az felújítóknak a homlokzati hőszigetelő lemezeket – mondotta Kruchina Sándor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva