Hírek

2010.03.24. 16:54

Tékozló koldus-e a magyar sport?

Tékozló koldus-e a magyar sport? - címmel konferenciát tartottak Budapesten.

Forrás: NSSZ

A Gundel étteremben megrendezett eseményen sportemberek és önkormányzati szakemberek vettek részt. Előadást tartott – többek között – olimpiai bajnok ökölvívónk, Kovács István és dr. Gémesi György, aki mind a két oldalon érdekelt, hiszen a Nemzeti Sportszövetség (NSSZ) elnökeként azon fáradozik, hogy minél népszerűbb legyen a sport és a sportolás a lakosság körében, és egyidejűleg a Magyar Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke is.

Gémesi az előadásában több kérdést is felvetett, amelyek mind az önkormányzati szférát, mind pedig a sportban élőket érinti. „Sajnos az önkormányzatok anyagilag nincsenek túl jó helyzetben, látványosan csökkentek a források. Ráadásul jelenleg az önkormányzatok szintjén nem is kötelező a sportolási lehetőségek megteremtése. Mielőbb tisztáznunk kell tehát a feladatokat: mi a dolga az államnak, és mi az önkormányzatoknak?

Sajnos a létesítmények terén is vannak hiányosságok. 359 iskolában – ahol kötelező a testnevelés – nincs tornaterem. Ezek megépítése elkerülhetetlen feladat. A további jogos igények kielégítésére pedig csak akkor épüljön például sportpálya vagy uszoda, ha a fenntartása biztosítva van” – mondta Gémesi György.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva