Hírek

2010.03.15. 14:42

Ünnepi körkép - Összefoglaló

Komolyabb rendbontások nélkül zajlanak a Március 15-ei ünnepi események a fővárosban.

Világgazdaság Online

Valamennyi parlamenti, illetve a parlamentbe készülő párt tartott saját rendezvényt március 15-én Budapesten.

Az ünnepségsorozat a Magyar Köztársaság lobogójának ünnepélyes felvonásával vette kezdetét az 1848-49-es szabadságharc és forradalom 162. évfordulóján Budapesten.

A Kossuth Lajos teret kordonnal zárta le a rendőrség, a kordon mögött rendőrautók állnak. A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium Vértanúk tere felőli részén lehet - a detektoros kapun áthaladva - a Kossuth térre bejutni. A kordonon kívülről bekiabálások hallatszottak.

A főpolgármester szokásos március 15-ei beszéde előtt a pesti Duna-parton kordonnal zárták el a Petőfi-szobor közvetlen környékét. Az ünnepséget iszonyatos fütyülés zavarta meg. Az Erzsébet híd alatt közben nagyszámú rendőr, rohamrendőrök várakozott, de komolyabb intézkedésre nem került sor.

Azért vagyunk itt, hogy fejet hajtsunk március 15 előtt, és visszavegyük az ünneplés jogát - kezdte beszédét Mesterházy Attila , az MSZP miniszterelnök-jelölte a Pilvax közben megrendezett ünnepségen, akit érkezésekor szorványos taps fogadott.

A Jókai téren tartotta ünnepi megemlékezését az MDF, az eseményen Dávid Ibolya és Bokros Lajos is mondott beszédet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva