Hírek

2010.04.28. 07:26

Az Orangeways Prágában elérte, amit itthon akart a Volánnal

Magyar, de erős prágai jelenléttel bíró, multinacionális vállalkozás építésén dolgozik a két éve létrejött Orangeways Zrt. magánbusztársaság vezetése.

Világgazdaság

„Csehországban azért jók a pozícióink, mert az ottani állami busztársasággal sikerült olyan együttműködést létrehoznunk, amilyet a Volánbusszal nem: használhatjuk a partnercég prágai buszpályaudvarának kijelölt buszbeállóit, járműmosóját, még a pénztárát is, természetesen fizetünk érte” – magyarázta a Világgazdaságnak Kovács Miklós vezérigazgató cége irodájában, ahonnan jól látszik a Volánbusz áhított, népligeti infrastruktúrája.

A Volán társaságok által uralt hazai buszpiacon két növekedési lehetőségre összpontosít az Orangeways: a legfeljebb 600 kilométeres, nemzetközi járatokra, illetve a hazai, vidéki tömegközlekedési megbízásokra. „Külföldi járataink száma és foglaltsága úgy nőtt, hogy közben nem csökkent kimutathatóan a Volánok külföldi járatainak száma sem, de nem is elsősorban a busztársaságokat tekintjük riválisnak” – fogalmazott Kovács Miklós. Mint mondta, még csak nem is a vonatnak vagy a személyautónak, hanem a repülőgépnek dobott kesztyűt az önmagát „komfortbusz” társaságként megjelölő cég.

A légi szállításéira emlékeztetnek a szolgáltatásai is: többfajta ingyenes fedélzeti szolgáltatást kínál (újság, videó, frissítő), a buszon utaskísérő is van, a jegyárak pedig annál alacsonyabbak, minél korábbi a vásárlás. Csak az internetes jegyfoglalás illethető a fapados jelzővel, és a népligeti buszpályaudvar, amely egyelőre nem több egy kettős megálló tábla mellett bérelt járdaszakasznál.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva