Hírek

2010.04.06. 14:14

Cafeteria helyett életbiztosítással spórolhatnak a cégek

A cafeteria szabályok ugyan változtak az idén, de az életbiztosítás továbbra is a vállalati juttatások költséghatékony eleme maradt.

Világgazdaság Online

Az idén életbe lépett új cafeteria szabályoknak megfelelő biztosítások a munkavállalók és a vezetők elkötelezettségét tudja növelni, miközben elszámolhatók a kapcsolódó költségeik is. „Tapasztalataink azt mutatják, hogy a vállalatok által megkötött szerződések átlagdíja jelentősen, több mint 40 százalékkal meghaladja a lakossági szerződések átlagos díjait.” – emelte ki Gaál Csaba, a Pannónia Életbiztosító vezérigazgatója.

A vállalatok magánszemélyek javára kötött biztosításai az adóelőnyökön kívül a munkavállalók lojalitásának növelését is költséghatékonyan támogatják. A cég a biztosítási díjat elszámolhatja ráfordításai között, hiszen a biztosítás kedvezményezettje ez esetben nem a szerződést kötő vállalkozás, hanem a munkavállaló családja. A befizetett eseti díj teljes összege elszámolható a költségek között abban az üzleti évben, amelyikben a díjat megfizették, a folyamatos díjak pedig abban az időszakban, amelyre azok vonatkoznak.

A költségként elszámolt biztosítási díj nem növeli a társasági adó alapját, ha a szerződés biztosítottja a díjat fizető szerződő munkavállalója, személyesen közreműködő tagja, vezető tisztségviselője, vagy akár szakmunkástanulója. A biztosított magánszemélyeknek pedig adómentes jövedelmük keletkezik, amely után adó- és járulékfizetési kötelezettség nem keletkezik.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva