Hírek

2010.04.26. 09:50

Equilor: A piac örül majd a Fidesznek

A 2010-es országgyűlési választások első körében megismert erőviszonyoknak megfelelően a második forduló nem tartogatott túlzott meglepetéseket, a Fidesz megkapta az úgy nevezett alkotmányozó többséget, azaz a képviselői mandátumok több mint kétharmadát.

Equilor

Ennek a felhatalmazásnak a birtokában tehát az új Fidesz-KDNP kormánynak lehetősége van olyan, a gazdaság szempontjából mélyreható reformokat véghezvinni, mint az adórendszer átalakítása, egyszerűsítése, az önkormányzati struktúra átkalibrálása az önkormányzatok feladatkörének újragondolásával, az oktatási rendszer hozzáigazítása a vállalati szektor igényeihez, vagy az egészségügyi rendszer megreformálása – olvasható az Equilor elemzésében.

Ahogy azt a választások első fordulóját követően kiadott villámhírünkben is jeleztük, a külföldi brókerházak és a nagyobb nemzetközi intézményi befektetők a választási kampány során több alkalommal is hangoztatták, hogy egy erős, biztos többséggel bíró új kormány felállását tartották a szavazás legpozitívabb lehetséges kimenetelének.

További konszenzus – részben a kormányt alakító Fidesz vezető gazdaságpolitikusaitól származó nyilatkozatok alapján – hogy az új kormány feltehetően már a megalakulását követően tárgyalásokba kezd a Nemzetközi Valutaalappal a korábbi hitelszerződésben foglalt kötelezettségekről, így például esetlegesen az idei költségvetési hiánycél megnöveléséről.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva