Hírek

2010.04.07. 11:10

Érdemes elhagyni a nyugdíjpénztárat? - Felmérés, hozamok itt

Mind a magánnyugdíj, mind az önkéntes nyugdíjpénztárak növelték befektetési állományukat 2009 utolsó negyedévében, áll a Stabilitás Pénztárszövetség, tagpénztárai adatai alapján készített 2009. negyedik negyedéves elemzésében. Ennek ellenére a jövőben már nem a tagok befizetései, hanem a hozamok jelentik a gyarapodás legfőbb forrását.

Világgazdaság Online

A Stabilitás Pénztárszövetséghez tartozó 16 magánnyugdíjpénztár vagyonának összesített piaci értéke 102,3 milliárd forinttal, azaz 4,3 százalékkal, 2 396 milliárd forintról 2 498 milliárdra nőtt a negyedik negyedévben. Az utolsó három negyedév befektetési eredménye teljes mértékben kompenzálta a válság során felhalmozott vagyonvesztést.

Nézze meg az Ön nyugdíjpénztára hogyan teljesít!

A múlt év utolsó negyedévében a magánnyugdíjpénztárak taglétszáma csökkent, ami nem volt meglepő, hiszen a múltbeli adatok alapján is az új belépők számának csökkenésére lehetett számítani az év utolsó időszakában. A szokásos fluktuáció mellett megjelent egy új, egyszeri elem a taglétszám változásában, ami a társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe történő visszalépés lehetőségét 2009 év végéig biztosító vonatkozó jogszabály volt. Az utolsó negyedévben szintén jelentősen emelkedett a pénztárt váltók aránya, amelyre magyarázat lehet az üzleti év végével összefüggő tagtoborzás intenzitása.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

A nyugdíjpénztárak legjobb hozamairól friss adatok itt

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva