Hírek

2010.04.11. 19:22

Folyamatos kampánycsendsértés a médiában

Az Országos Választási Bizottság döntése értelmében meghosszabbították a kampánycsendet. Az OVB elnöke, Szigeti Péter szerint egy-másfél óráig még nem lehet közölni, eredményeket, becsléseket.

Világgazdaság Online

A hosszabbítás oka az, hogy van néhány szavazókör, ahol több állampolgár már 19 óra előtt megérkezett, ám a határidőig nem tudta leadni szavazatát, így ezekben a szavazókörökben nem lehetett lezárni hétig a voksolást.

Szinte az összes televízió, internetes oldal (így lapunk is) 19.00-kor közölte az előzetes becsléseiket, exit-pollokat, amelyek így mind a kampánycsend-sértés vétkébe estek.

Gyakorlatilag az összes politikai elemző durva hibának tartja az OVB tevékenységét. Török Gábor szerint az OVB rendelkezésére "laza 12 óra állat", hogy kezelje ezt a helyzetet, mert már reggel lehetett olvasni olyan szavazókörökről, ahol sorban álltak az emberek a szavazáshoz. Giró-Szász András annyit tett hozzá, hogy az is aggályos, hogy vannak emberek, akik a körülmények, a sorban állás miatt lemondtak szavazási szándékukról.

Az ATV-ben Kéri László nevetségesnek tartja, hogy valaki a sorban állás közben megváltoztatná a szavazási szándékát.

Mivel minden portál fenn hagyta a becsléseiről szóló híreit, ráadásul a televíziókban elhangzott az összes exit-poll eredmény, ezért

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva