Hírek

2010.04.17. 17:20

Holnap délig meghosszabbították a magyar légtérzárat

Vasárnap délig meghosszabbította a magyarországi légtérzárat a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatósága az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzései alapján - közölte a hatóság az MTI-vel.

MTI Eco

A hatóság közleménye szerint a légi mentés és a kutatás-mentés számára továbbra is érvényben van a légtérzár feloldása. A repülés számukra kizárólag csak a saját kockázatelemzésük alapján lehetséges.

A közlemény emlékeztet arra: az Országos Meteorológiai Szolgálattal továbbra is folyamatosan kapcsolatot tart a Légiközlekedési Igazgatóság és szükség esetén ismételten módosíthatja - feloldhatja vagy meghosszabbíthatja - a légtérzárat.

A magyar légteret pénteken este hét órától zárták le, mert péntek estére volt várható, hogy az izlandi vulkánkitöréskor keletkezett hamufelhő eléri Magyarországot. A döntést a hatóság azzal indokolta, hogy a légtérbe került hamu eltömíti a repülőgépek hajtóművét.

11 óra 18 perctől a légi mentés és a kutatásmentés számára viszont feloldotta a légtérzárat a Nemzeti Közlekedési Hatóság Légiközlekedési Igazgatósága.

Áll a forgalom a sármelléki repülőtéren is. A MÁV nemzetközi járatain pedig érezhetően megnövekedett a forgalom. Ezekről bővebben itt olvashat

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva