Hírek

2010.04.10. 13:40

Holnaptól Ön is megnézheti a torinói leplet - Ha kivárja a sort

Eddig kétmillió négyszázezren foglalták le helyüket a világhálón, hogy öt percre láthassák a torinoi szent leplet. Holnaptól negyven napig lehet megtekinteni a szent leplet, amelyre kétszáz biztonsági őr vigyáz a torinói székesegyházban.

MR1 - Kossuth Rádió

Az észak-olasz város székesegyházában ma éjszaka ünnepi szentmise után kiállítják a keresztre feszített Krisztus halotti lepleként tisztelt ereklyét. Rendkívüli esemény, hiszen 1578 óta most lesz látható tizedszer, utoljára a 2000-es szent évben állították ki, de az azóta végzett restaurálással megtisztították. A Szent Lepel - olasz nevén a Sindonét, mely lenvásznat jelent -, függőlegesen állítják ki, egészen közelről lehet majd látni, de a hatalmas tömeg miatt mindenkire három-öt perc jut. A belépés ingyenes, annak is, aki nem foglalta le előre interneten, de ebben az esetben csak messzebbről pillanthatjuk meg a Szent Leplet - közölte az MR1 - Kossuth Rádió.

Ez több mint zarándok-turizmus, a Szent Lepel látványa lelki élmény - mondta a torinói érsek, Severino Poletto. A Szent Lepel negyven napig lesz kiállítva egészen május 23-ig, a látogatás még lefoglalható. Május 2-án XVI. Benedek pápa látogat a torinói székesegyházba. Az ereklyét egyébként kétszáz biztonsági ember védi esetleges terrorista támadástól is.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva