Hírek

2010.04.14. 14:01

Ingyenes Wifi is lesz az új Ikarus buszban

Új buszcsaláddal lép a piacra az Ikarusbus Kft. a Rábával együttműködésben. A járművek városi és elővárosi forgalomra készülnek szóló és csuklós verzióban.

NM - Világgazdaság Online

Az új buszok városi és elővárosi forgalomra készülnek szóló és csuklós verzióban. A buszokat az Ikarus mátyásföldi, illetve székesfehérvári üzemében fogják gyártani.

Princz Ferenc, az Ikarusbus Kft. ügyvezető igazgatója a két cég szerdai budapesti sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a két járműipari cég stratégiai együttműködése keretében jelenleg minimum 300-500 darab busz megrendelésére számítanak, de esetlegesen az Ikarus hagyományos külpiacain is várnak vevőkre.

Nézegesen képeket az új Ikarus-buszról!

A társaság ennek kapcsán Moszkvában is tárgyalásokat folytat. „A márkanév még ma is az egyik legismertebb hungarikum, a világban jelenleg is közel százezer öreg IKARUS járja az utakat” – tette hozzá.

Az új buszoknál kiemelt szempont a magyar hozzáadott érték maximalizálása, ennek megfelelően a tervezésnél a hazai gyártmányú részegységek prioritást kaptak, a jövőben pedig a jelenleginél is több részegységet kívánnak beszerezni hazai beszállítóktól. Az új Ikaruszok a legkorszerűbb műszaki paraméterekkel rendelkeznek.

Az új Ikarusok a legkorszerűbb műszaki paraméterrel rendelkeznek. A járműveket Euro-5-ös motorokkal szerelték fel, az alacsonypadlós kocsiszekrény, a tágas belső tér, az ülésrendszer és az ingyenes wifi-internet az utasok kényelmét biztosítja. A buszban belső biztonsági kamera, tolatókamera is található, a GPS-navigációval szinkronizált utastájékoztatás pedig kiépíthető.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva