Hírek

2010.04.27. 13:33

Ismét képezik az önkormányzatokat

Harminc önkormányzat részvételével indul újra az ITD Hungary idei Befektetőbarát Önkormányzatok Programja. A nyitórendezvényen pozitív példákról is szó esett.

Világgazdaság Online

A startoló önkormányzatok első kézből értesülhettek a program eredményességéről. Ugyanis a tavalyi év egyik különdíjasa, Kerek Oszkár, Hort polgármestere mutatta be a programot, amelynek köszönhetően igen jelentős sikereket értek el. Megújult a település honlapja, amely már két nyelven is elérhető, és a programnak köszönhetően több befektető is megkereste Hortot befektetési szándékkal, konkrét ötletekkel, amelyekben talán már idén döntés születhet.

A beruházások fogadására felkészítő, eredetileg egy évre tervezett, tavaly indított képzési program keretében 2009-ben 44 önkormányzat vett részt. Közülük 21 település készítette el stratégiáját, 36 település pedig a legfontosabb befektetési információkat tartalmazó közös, angol nyelvű honlapot indított az ITD Hungary portálján belül.

A Befektetőbarát Önkormányzatok Programja eredményeként az ITD Hungary 2009-ben hat olyan pozitív befektetési döntéssel zárult projektet kezelt, amely a képzésen részt vevő településeken valósul meg, ezek mintegy 58 millió euró befektetési értéket és 1300 munkahelyet teremtenek a következő években.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva