Hírek

2010.04.16. 18:50

Karvalits: További kamatcsökkentés jöhet

A javuló gazdasági kilátások, a pozitív piaci hangulat és az erős forint növeli a jegybank mozgásterét további óvatos kamatcsökkentések végrehajtására - mondta Karvalits Ferenc, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke pénteken a Reuters hírügynökségnek adott interjúban.

MTI Eco

Karvalits Ferenc szerint az 5,9 százalékos, vártnál magasabb márciusi infláció nem ad okot az aggodalomra, mivel az év végére az infláció megközelítheti majd a jegybank 3,0 százalékos inflációs célját. Az infláció és a gazdasági kilátások szempontjából nem indokolt a jelenleginél szigorúbb monetáris politika - mondta a Monetáris Tanács tagja.

Karvalits Ferenc, aki egyike volt azon tanácstagoknak, akik a tanács legutóbbi kamatdöntő ülésén a 25 bázispontos kamatcsökkentésre szavaztak, úgy véli: a jegybanknak óvatos lépésekkel kell folytatnia (az enyhítési ciklust), amíg a befektetői hangulat törékeny marad.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva