Hírek

2010.04.30. 16:07

Képviselőt küldene az angol parlamentbe a brit Kalózpárt

Kilenc képviselővel vág neki a brit Kalózpárt a május 6-án esedékes parlamenti választásnak. A szervezet hosszabb távon a svéd mozgalom sikereihez hasonló eredményeket szeretne elérni.

Világgazdaság Online/HENT

A BBC News beszámolója szerint az egy éve alakult brit Kalózpárt (Pirate Party UK) kilenc képviselővel fogja megmérettetni magát a május 6-án esedékes parlamenti választásokon. Bár a pártszervezet alig 900 tagot számlál, vezetői bíznak abban, hogy a nemrég elfogadott Digital Economy Act kalózkodás elleni intézkedései, illetve, ahogy ők látják, a fájlcserélés kriminalizálása, a túlzott felügyelet, és a szólásszabadság korlátozása kellő arányú elégedetlen szavazót hoz majd számukra. A párt vezetője, Andrew Robinson, bár nem bízik egyértelműen abban, hogy a szervezet az esedékes választásokon bekerül a parlamentbe, reméli, hogy kellő figyelmet kapva, a következő Európai Parlamenti választásokon már eredményesen tud szerepelni, és meg tudják ismételni svéd társaik sikerét.

A 2006-ban alakult svéd Kalózpárt jelenleg 500 ezer tagot számlál, amellyel a harmadik legnagyobb támogatottságú politikai erőnek számít hazájában. Tavaly a választásokon ennek köszönhetően kettő képviselői helyet tudnak szerezni az Európai Parlament testületében.

További érdekességek a cikk folytatásában olvashatók!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva