Hírek

2010.04.01. 16:07

Két nap alatt hárommilliót kalapozott össze az LMP

Az LMP keddi bejelentése óta eltelt két napban több mint hárommillió forint folyt be az ökopárt nyílt kampányszámlájára.

Világgazdaság Online

A felajánlások általában ezer és húszezer forint között mozognak, az internetes átutalások összege sajtótájékoztató utáni két órában kétszázezer forint volt.

Mint ismeretes, Karácsony Gergely kampányfőnök keddi sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy „gyakorlatilag üres a kassza”. A bejelentés után azonnal érkeztek felajánlások az LMP számlájára: az első nap összesen mintegy 500 ezer forint. Április elsején délig több mint háromszáz magánszemély összesen hárommillió forint adományt juttatott el az ökopártnak. A legkisebb felajánlás ezer, a legnagyobb százezer forint volt.

Az LMP nem néhány oligarcha millióiból, hanem az állampolgárok néhány ezer forintos felajánlásaiból építette fel kampányát. Karácsony Gergely kedden biztosította a választókat, hogy az LMP parlamentben nem ismeretlen gazdasági lobbicsoportok, hanem a párt politikáját támogatók érdekeit fogják képviselni. A kampányfőnök köszöni az eddigi felajánlásokat, és arra kéri a választókat, hogy ha tehetik, támogassák továbbra is az LMP kampányát.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva