Hírek

2010.04.29. 09:33

Mekkora változtatások várhatók még idén az adózásban?

A munkát terhelő járulékokat csökkentheti a legegyszerűbben és - mértéktől függően - a munkavállalók és a vállalatok számára is érezhetően az új kormány - véli a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke. Zara László szerint a jövedelem típusú adók év közbeni változtatása komoly bürokratikus terhekkel jár, adónem megszüntetés pedig pótköltségvetést feltételez.

Inforádió

Az adózásban év közben bevezetett változtatások növelik az adminisztrációt, hiszen kétfelé kell bontani az évet és kétféle elszámolást kell készíteni - mondta az InfoRádiónak a Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének elnöke. Ha azonban az új kormány mégis szeretne módosításokat bevezetni, akkor Zara László szerint azt a bért terhelő járulékoknál teheti meg a legegyszerűbben.

Hogy az átalakítás a munkavállalók és a vállalatok számára is érezhető-e, az annak mértékétől függ - fűzte hozzá az adószakértő.

Zara László úgy véli, az adózás rendszerének megváltoztatását mindenképpen az év elejére célszerű időzíteni, hiszen például a választható családi adózás bevezetésének az ez évi nettó jövedelmekre már nem lenne hatása.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva