Hírek

2010.04.07. 14:44

Tábla PC piac - Jönnek az én is, én is termékek

Az iparági elemzők szerint őszre megérkezhet a Nokia tábla PC-je és a többi fontos elektronikai gyártó is követi majd az Apple iPadjét.

Reuters - Világgazdaság Online

Az Apple iPadje után várhatóan több fontos gyártó is előrukkol a saját tábla PC-jével. Közülük elsőként a Nokia készüléke érkezhet meg, a Rodman and Renshaw elemzője szerint valószínűleg már az ősszel, hogy kihasználhassa az idei karácsonyi szezont. Ashok Kumar úgy látja, hogy a riválisok a lehető leghamarabb követik majd az Apple-t, mivel ha túl sok időt hagynak neki, az iPad behozhatatlan előnyt szerez.

A Nokián kívül a Samsung és a HP is várhatóan piacra dobja tábla PC-jét, 2010-ben számtalan "én is, én is" termékre lehet számítani, amelyek azonban egy olyan kategóriban jelennek meg, amelyik még nem bizonyított a fogyasztó körében. A CCS Insight elemzője úgy látja, hogy az Apple háttere kivétellé teszi majd az iPadet egy olyan szektorban, amelynek jelenleg a fennmaradásért kell küzdenie - írja a Reuters.

Ugyanakkor az MKM Partners szakértője szerint sem a Nokia, sem a Samsung nem engedheti meg magának, hogy kimaradjon a tábla PC szegmensből. Tero Kuittinen arra figyelmeztet, hogy a Nokiának elemi érdeke a piaci űr betöltése, hiszen ezek a termékek egyébként a felső kategóriás okos telefonok kárára terjeszkedhetnek.

Az Apple az első hétvégén 300 ezer iPadet értékesített és a júniusban végződő negyedévben 1 millió készülék eladására számít.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva