Hírek

2010.04.27. 14:29

Több mint száz civil szervezet könyörög Orbánnak

Környezetvédő civil szervezetek levelet írtak Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének, amelyben a környezet- és a természetvédelmi tárca megerősítését és önállóságának megmaradását javasolták.

Világgazdaság Online

Hét országos szervezet (Greenpeace, Hulladék Munkaszövetség, Levegő Munkacsoport, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, Magyar Természetvédők Szövetsége, Védegylet és WWF Magyarország) az elmúlt napokban nyílt levelet írt a Fidesz-MPP és a KDNP vezetőjének, melyben 106 civil szervezettel együtt aggodalmát fejezte ki a környezetvédelmi tárca gazdasági csúcsminisztériumba való olvasztásával kapcsolatban, és a tárca önállóságát támogatta.

A hét országos szervezet most megírt levelében üdvözli, hogy az "Erős Magyarország" programban "a Fidesz önálló, erős, kiszámítható, szavahihető, felelős, a helyi közösségekre támaszkodó környezeti politika kialakítását tűzi célul."  Egyetértettek azzal, hogy "stratégiai cél az önálló magyar környezetpolitika létrehozása."

A szervezetek szerint a gazdasági válságból való kilábalásra, egy versenyképes gazdaság megteremtésére, továbbá a foglalkoztatás növelésére éppen olyan intézkedésekre van szükség, amelyek megfelelnek a korszerű környezetvédelmi követelményeknek is. Tehát a környezet- és természetvédelmi szempontokat horizontálisan érvényesíteni kell a teljes kormányzati munkában.

A környezetvédők javasolják, hogy a kormányzati struktúrában erősödjön meg a többi gazdasági ágazati minisztériumtól független és egységes környezet- és természetvédelmi minisztérium, akár csúcsminisztériumként, kiegészülve a természeti erőforrások kezelésével.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva