Hírek

2010.04.22. 16:39

Új eljárást kért az ügyész a Kulcsár-perben

Megalapozatlan és hiányos az elsőfokú ítélet, ezért új eljárást kért az ügyész a Kulcsár-per másodfokú tárgyalásán a Fővárosi Ítélőtáblán csütörtökön.

MTI

A fellebbviteli főügyész felszólalásában kiemelte: az elsőfokú ítélet hibái nem azt jelentik, hogy a vádlottak ne követtek volna el bűncselekményt, hanem hogy nem azokat a bűncselekményeket, melyeket az elsőfokú bíróság megállapított. Az ügyész szerint nem tisztázott, mi volt Kulcsár szerepe, jogosultsága a K and H Bankban, hogy közvetlenül rendelkezhetett-e az ügyfelek pénzével. Miután pedig szinte az összes többi vádlott cselekménye összefügg Kulcsáréval, az ő ügyükben is új, alapos elsőfokú bizonyításra van szükség.

A bíróság április 27-re, 29-re és május 6-ra tűzte ki a további tárgyalásokat. A sokmilliárdos sikkasztási ügyben nem jogerősen Kulcsárt nyolc év börtönre és 230 millió forint vagyonelkobzásra ítélték és előzetes letartóztatásba helyezték. A 24 vádlott közül akkor összesen heten kaptak nem jogerősen letöltendő szabadságvesztést, vagyonelkobzást pedig nyolc vádlottra szabott ki a bíróság összesen mintegy 1,7 milliárd forint értékben.

A 2003-ban kipattant brókerbotrány ügyében a Fővárosi Bíróság 2008. nyarán hirdette ki elsőfokú ítéletét, melyet azonban a vád és a védelem egyaránt megalapozatlannak tart és annak hatályon kívül helyezését, illetve új elsőfokú eljárás elrendelését indítványozta a másodfokú bíróságnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva