Hírek

2010.04.02. 09:35

Válság - Utánunk vágják a balatoni nyaralókat

Otthonuk helyett – ha van –elsőként nyaralójukon próbálnak túladni a megszorult lakáshitelesek. A helyenként óriási engedménnyel kínált ingatlanokra a vízpartok mentén nagy a kereslet, de az alkalmi vételre vadászó spekulánsok is maximum 15-20 millió forintért vásárolnak – írja a Népszabadság.

Népszabadság

Túlkínálat, nyomott árak, gátlástalanul alkudó spekulánsok, várakozáson felüli forgalom – a megkeresett közvetítőcégek szerint ez jellemzi hónapok óta a balatoni ingatlanpiacot. A szakértők a gazdasági krízis következményeivel magyarázzák a tóparti települések ingatlanpiacának ellentmondásos helyzetét. A közvetítők egybehangzóan állítják: a válság nyomán tavaly ugrásszerűen nőtt azok száma, akik munkájuk elveszítése vagy hitelük törlesztési díjának drasztikus emelkedése miatt kényszerültek túladni balatoni nyaralójukon - tudósít a Népszabadság.

Noha mára jelentős túlkínálat alakult ki a piacon, ez nem jelenti azt, hogy jelentősen csökkent volna a forgalom, sőt, a vártnál jobb évet zártak tavaly. Megjelentek ugyanis azok a vevők, akik a hatalmas kínálat miatti jó alkupozícióra csapnak le. Többségük „családi használatra” vásárol, ám sokan vannak, akik spekulatív céllal vesznek jóval áron alul, készpénzért balatoni ingatlant.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva