Hírek

2010.04.14. 12:03

Véget érhet a legendás svájci banktitok

A svájci törvényhozók, engedve a GDP 7,6 százalékát adó bankok nyomásának, készek arra, hogy támogassák a kormányt abban, hogy megegyezzen az Egyesült Államokkal a banktitok ügyében.

Bloomberg - Világgazdaság Online

Svájc négy legnagyobb politikai pártja közül három valószínűleg kiállnak az UBS-t érintő megegyezés mellett, amikor a parlamentben ez ügyben szavazásra kerül sor, ezzel többséget biztosítva a kormánynak. A megegyezés értelmében Svájc részleteket közölne az amerikai  adóhatósággal, az Internal Revenue Service-szel (IRS), az UBS-nél vezetett 4 450 folyószámláról, ezzel megkerülve azt a bírósági döntést, amely szerint az egyezmény sérti a svájci jogot - jelenti a Bloomberg.

Amennyiben nem sikerülne megszerezni a svájci törvényhozók támogatását, az UBS ellen benyújtott bírósági keresetet újra kellene tárgyalni, ezzel pedig veszélybe kerülne a zürichi központú bank tevékenysége az Egyesült Államokban, mert az IRS adócsalás miatt indíthatna eljárást a svájci pénzintézet ellen. Ezzel együtt az UBS-től megvonnák a tevékenysége folytatására kiadott engedélyt a tengerentúlon.

A cikk folytatása itt olvasható!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva