Hírek

2010.04.29. 15:02

Yahoo-vezér: A Google-nak fel kell kötnie…

A Yahoo vezérigazgatója úgy látja, hogy a Google-nak sokat kell tennie üzletének diverzifikálása érdekében, ha továbbra is vezető pozíciót akar betölteni.

BBC News - Világgazdaság Online

Carol Bartz, a Yahoo szókimondó vezére úgy látja, hogy a Google problémákkal szembesül majd, mivel csak a keresési szolgáltatásáról ismert. Míg a Yahoo esetében a keresés csak a bevétel felét teszi ki, addig ez az arány a Google-nál 99,9 százalék. Bartz a BBC tudósítása szerint úgy látja, hogy a kereső óriásnak évente egy Yahoo-nyit kellene növekednie ahhoz, hogy érdekes maradjon.

A Yahoo mindenesetre nem panaszkodhat ilyen téren, hiszen több mint 70 weboldalt üzemeltet, közülük többet akár 20 nyelven. Egyes elemzők éppen emiatt kritizálták a céget, mondván: nem hasznosítja kellően az akvizícióit és túl nagyra nő. Bartz viszont úgy látja, hogy éppen ez szolgálja hosszú távon a vállalat érdekét. A vezér magabiztosságát jelzi, hogy szerinte akár a világ legnépszerűbb közösségi portáljával, a Facebookkal is felvehetik a versenyt.

A Facebook a közelmúltban tette közzé negyedéves eredményeit, amelyek szerint a vállalat megháromszorozta profitját az előző év azonos időszakához képest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva