Hírek

2010.05.11. 15:05

2 milliárdnál is többet osztottak szét idén munkahelyteremtésre

A Szociális és Munkaügyi Minisztérium az előző évekhez hasonlóan idén is pályázatot hirdetett munkahelyteremtő beruházások támogatására, összesen 2,3 milliárd forint értékben.

Világgazdaság Online

A regionális munkaügyi központok a 2010. március 12-i beadási határidőig összesen 201 pályázatot fogadtak be, több mint 3 milliárd forint igénnyel.

Végül 145 vállalkozás részesült összesen 2 milliárd 8,48 millió Ft vissza nem térítendő támogatásban. A pályázók 1874 új munkahely kialakításához nyertek el vissza nem térítendő támogatást. A támogatással egyben 3831 munkahely megőrzéséhez is hozzájárul a munkaügyi tárca.

Az SZMM által meghirdetett információs-technológiai (IT) tevékenységek munkahelyteremtő beruházásainak támogatására a regionális munkaügyi központok 23 pályázatot fogadtak be, amelyek közül 15 pályázó támogatható 200 millió Ft értékben.

A vállalkozások 136 új munkahely kialakításához, és ezeken a munkahelyeken 79 regisztrált álláskereső tartós foglalkoztatásához nyertek el vissza nem térítendő támogatást. A támogatással egyúttal 326 munkahely megőrzéséhez is hozzájárult a munkaügyi tárca.

A nyertesek listája itt tekinthető meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva