Hírek

2010.05.19. 07:18

A gárdisták polgárőr egyesületeket alapítanak - Tovább működhetnek

A Magyar Gárdának van ötlete arra, hogy a feloszlatás ellenére tovább működjön.

Népszabadság

A honlap szerkesztése a május elsején életbe lépő törvény miatt megszűnt” – tudatja a látogatóval a Magyar Gárda több megyei szervezetének honlapja. Más megyei oldalak egyáltalán nem érhetők utol, megint mások megtekinthetők ugyan, de a tartalom hetek vagy hónapok óta nem frissül - írja a Népszabadság.

A Magyar Gárda jövője ezzel együtt kétségesnek tűnik. A bizonytalanságot jelzi például, hogy némelyik szélsőjobboldali honlap azon kesereg: az árvízvédelemben közreműködő gárdisták nem mernek egyenruhát viselni, mert attól félnek, börtönbe kerülnek. Más hasonló portálok ellenben természetesnek veszik, hogy a gárdisták szokásos öltözékükben, „oroszlános mellényben” pakolják a homokzsákokat.

Volner János, a Jobbik parlamenti képviselője, aki korábban a gárda szóvivője volt, kifejtette, hogy reményei szerint a Magyar Gárda „megszűnik üldözött szervezett lenni”. De akárhogyan is alakul, mindenképpen meg fogják találni a módját annak, hogy a gárda tovább létezzen.

A cikk itt folytatódik, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva