Hírek

2010.05.01. 14:32

A meglévő garnitúrából lett elegük az LMP-re szavazóknak

ATV

Nem lövészárokból fogunk politizálni” – ígéri Schiffer András, az LMP listavezetője, aki nem szeretne jelképes háborúba keveredni a Fidesz-KDNP-vel. Konkrét politikai témákban, konkrét törvényjavaslatok kapcsán hajlandóak értelmes vitát folytatni, de mint mondja: nem vesznek részt olyan cirkuszban, ahol „demokraták” harcolnak „európaiakkal”, „fasiszták” „antifasisztákkal”, vagy „kommunisták” „antikommunistákkal” - mondta a politikus az ATV-ben.

Arra a kérdésre, hogy minek, kiknek köszönhetően jutottak 16 mandátumhoz az új Országgyűlésben, ezt felelte: "nagyjából azokat sikerült megnyernünk, akiket célcsoportként is meg kívántunk szólítani. Természetesen nálunk is megjelentek a protestszavazók – ha nem is olyan nagy mértékben, mint a Jobbiknál –,  és egy olyan szavazói csoport is, akik az elmúlt két választásra a szájízük szerinti alternatíva hiányában nem mentek el, de legalábbis nem volt beazonosítható a mozgásuk. Ők nem politikai alvajárók, hanem a meglévő garnitúrából lett elegük, és egy új párt megjelenése ki tudta őket mozdítani az érdektelenségből".

A cikk nem ért véget, lapozzon

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva