Hírek

2010.05.21. 09:53

Alapok: rekordon a vagyon - Feléledt a lakosság

Áprilisban folytatódott az elmúlt fél évben tapasztalt kedvező tendencia a befektetési alapok piacán – derül ki a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetségének (Bamosz) legfrissebb jelentéséből.

VG

A múlt hónapban 57 milliárd forintot meghaladó mértékű friss tőke érkezett az alapokba. „Áprilisban megtorpant a részvénypiaci lendület, így a részvényalapok elsősorban intézményi befektetői inkább hozamot realizáltak. A folytatódó kamatcsökkentések és az alapok hozamai viszont hozzájárultak ahhoz, hogy a lakossági befektetők továbbra is keressék a pénzpiaci és kötvényalapokat” – magyarázta a növekedés okait Temmel András, a Bamosz főtitkára. Az első négy hónapban ezzel már több mint 300 milliárd forint friss tőke került a befektetési alapokba, ennek több mint kilenc tizede lakossági befektetés volt. A Bamosz-tagok által kezelt befektetési alapok vagyonát áprilisban a beáramló tőke mellett a hozamok is hizlalták, így a hónap végén a hazai befektetési alapokban újabb rekordösszeg, összesen 3425 milliárd forint volt.

A cikk nem ért véget, lapozzon!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva