Hírek

2010.05.17. 14:20

Az EU lecsap a pénzügyi trükkökre

Az Európai Unió belső piacért és pénzügyi szabályozásért felelős biztosa, Michel Barnier ma leszögezte, hogy rendkívüli szigorú szabályokat vezetnek be a hitelbiztosítási ügyletekre és más, származtatott ügyletekre.

Reuters - Világgazdaság Online

Az Európai Unió kemény elbírálásban részesíti a hitelbiztosítási ügyleteket a most létrehozandó új pénzügyi szabályozás keretében – hangsúlyozta az illetékes biztos.

Michel Barnier a Reuters jelentése szerint a másodlagos ügyleteket bonyolítókat illetően úgy fogalmazott: ezek az emberek nem szeretnek kijönni a napra, ők azonban fénnyel árasztják el őket. A belső piacért és a pénzügyi szabályozásér felelős biztos ezzel megerősítette, hogy pontos szabályozást dolgoznak ki a derivatívok eddig gyakorlatilag korlátozás nélkül működő piacára. Emellett a biztos nyilatkozatából kiderült, hogy külön jogszabályban rendezik majd a hitelbiztosítási ügyletek (credit default swap, CDS) kérdését.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kpi.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva
A KPI kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva